DARJEELING

2016 őszén, Budapesten alakult indie-pop / alternatív rock zenekar. 2017-ben az első két klipjükre több zenei orgánum is felfigyelt, a 2018-ban megjelent harmadikra pedig már a Petőfi Tv is. 2017 januárjában kezdtek kisebb budapesti klubokban koncertezni, önerőből végig járva a lépcsőfokokat, míg végül 2018 nyaráig már eljutottak többi között az A38 tetőteraszára, a Robotba, a Dürer Kertbe, vidéki fesztiválokra is. A Sziget Europe Talents program 2018-as magyarországi nyerteseként idén fellépnek a Sziget Fesztivál Európa Színpadán. A zenekar célja, hogy a nevüket ihlető Darjeeling teához hasonlóan, egyszer az ő zenéjüket is különlegességként tartsák számon.

Tagok:

Dobos Dénes (dobok);

Kapitány Dóra (gitár);

Kevély Máté (basszusgitár);

Marosi Z. András (ének, gitár);

Tihanyik Dominik (gitár)

 

Linkek:

https://www.facebook.com/darjeelingbandofficial/

https://www.facebook.com/darjeelingbandofficial/videos/1202046376568395/

 

 

EINSTAND

Az Einstand zenekar ráunva a távoli jövőre egy nap úgy döntött, hogy visszatér 2016-ba végigcsörömpölni a nagyvilág színpadait, hogy ne csak a 3000-es évek, hanem minden idők egyik zenekara lehessen. A posztapokaliptikus turbópop stílus gyakorlójaként a banda küldetésének tekinti, hogy dalait kiéheztetett vérebekként szabadítsa rá e gyanútlan világra, remélve hogy azok elég nagyot harapnak.


Tagok:

Erős Márton (basszusgitár, billentyű, vokál)

Erős József  (ének, gitár)

Varjas Bence (dob)

 

Linkek:

https://www.facebook.com/einstandzenekar/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=RutuKoykccM

 

FIVE MORE MINUTES

A zenekart 2015 decemberében alapította Ecseki András és Purgel Máté.  2016 őszén a zenekar egy 3 dalt tartalmazó Go Away nevű kislemezzel debütált. 2017 októberében elkészült első videoklipjük I Wanna Know néven, és ugyanekkor elindult első, 13 állomásos őszi turnéjuk, ahol egy dobos csere is történt, Földi Bencét váltotta R Nagy Zoltán.

2018 elején a zenekar határon túli településeken is megmutathatta magát, ezen kívül nyár elejére elkészült az 5 dalt tartalmazó End Of The World című lemeze is


Tagok:

Ecseki András – gitár

Purgel Máté – gitár

Móré Sándor – basszus

R Nagy Zoltán – dob

Mérges Zoltán - ének

 

Linkek:

https://www.facebook.com/fivemoreminutesband/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=XiW_iPgtSiM

 

 

MINUSZ 1

Thrilleres, keleties, olykor rockos, olykor rockmentes, romantikus és naturalista alternatív zene.

A zenekart 2013-ban egy akusztikus gitáron megírt és előadott dal, a Benéz hívta életre. Első kis lemezük ebben az évben jelent meg Jeges címmel. Hamar felbukkantak a budapesti koncertéletben (ShowBarlang, Trafik, Gödör, Kuplung, Dürer, A38, Filter stb.), a Magashegyi Underground előzenekaraként is felléptünk.

2016-ban megújulva térünk vissza a tagcserék okozta kényszer pihenőből, október elején jelentettük meg új dalunkat Buborék címmel, amelyhez videoklip is tartozik.

A dal önmagában csak előhírnök volt, ugyanis 2017 tavaszán követte szerzői kiadású közép-lemezünk Egészen kiszépült grimaszok címmel, amely hét dalt tartalmaz.

A lemezt a Dürer Kertben mutattuk be a Fatal Error zenekar vendégeként.

A lemezről a Kész című dalt az MR2 Petőfi Rádió is játszotta néhány hónapig.


Tagok:

Miklós Dániel – basszusgitár

Molnár Gábor – ritmusgitár, ének

Nagy Gergely – szólógitár, vokál

Sári Tamás – billentyű

Tóth József – dobok

 

Linkek:

https://www.facebook.com/minuszegy/

https://www.facebook.com/minuszegy/videos/1463016307071624/

 

 

PRIMROSA PARADISE

Akusztikus popzene őszintén, ez a Primrose Paradise. Marci és Judit több éves ismeretségük után rájöttek, hogy a közös örömzenélés jó móka tud lenni, de ha sajátot alkotnak az még jobb. Judit bájosan önirónikus dalszövegeinek tökéletes alapot ad Marci gitározása, amit Annamari lágy csellójátéka varázsol igazán különlegessé. Dalaikat saját életük történései és az általuk megélt és megélni kívánt események ihletik. Igyekeznek megtartani saját hangjukat és egyediségüket ebben a gyorsan változó világban, amivel a hallgatóság minden esetben azonosulni tud.
A zenekar még csak alig egy éves, de már koncertekkel és sikeres dalokkal bizonyították, hogy helyük van a magyar zenei palettán. A tavalyi évben a paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz fesztivál döntőjében Judit a legjobb énekesnő, Annamari pedig a legjobb hangszeres különdíját zsebelte be

 

Tagok:

Inczédi Judit – Ének,

Szénási Annamari – Cselló,

Megyeri Marci – Gitár,

Zeke Attila – Gitár,

Pesti Mátyás – Basszusgitár,

Huszár Ákos - Dobok

 

Linkek:

https://www.facebook.com/primroseparadiseband/

https://www.youtube.com/watch?v=id_0ign9ino

 

 

TEARS OF KALI

A zenekar nem keresi a szintézist, hanem teremti. Nem kiválasztja útját, hanem építi, és bátran járja. Tapasztalatait letisztult és energikus formában közli a djent és az orientális népzenei elemek izgalmas ötvözésével; forma és tartalom tökéletes összhangban.

A Tears of Kali tagjainak önkifejezése zenébe öntve... se több, se kevesebb.

 

Tagok:

Ladányi Patrícia (ének),

Rozsár István (scream),

Galacsik Zoltán (gitár),

 Krieser János (gitár),

Halmai Dániel (basszusgitár),

Leindler Milán (dobok)
 

Linkek:

https://www.facebook.com/tearsofkali/

https://www.youtube.com/watch?v=3Ez9nymz-94