„ÖRÖM A ZENE” - XX. ROXIGET
Rockzenei tehetségkutató verseny és fesztivál

2024. augusztus 31. szombat - 12.30-22.00

2005 óta a Csepel-szigeten már fogalommá vált e kedvelt szabadtéri élőzenei esemény 2024-ben 20. alkalmához ér. A Roxiget egyrészt az „Öröm a zene” országos könnyűzenei tehetségkutató sorozat pest vármegyei állomása a rock műfajt preferáló amatőr zenekarok számára, másrészt e térség rockzenét kedvelő fiataljai és középkorúi számára egy közkedvelt ingyenes élőzenei fesztivál.

A tehetségkutató versenyről

Díjak:
 • 320.000 Ft (nettó) értékben image videoklip készítés a Rózsa Produktum stábjával
 • 100.000 Ft értékű hangtechnikai eszközt nyer az Audmax Kft felajánlásában
 • Fellépési lehetőség:
  A döntős zenekarok közül egy-egy zenekar fellépési lehetőséget nyerhet előzenekaraként. az Anna and the Barbies, illetve a Zenekarbörze Kft. által képviselt Zanzibár zenekar vagy más neves rockzenekar fővárosi koncertje előtt
További nyeremények:
 • Stúdiófelvételi lehetőség Kirschner Péter felajánlásában
 • Fellépési lehetőségek:
  - a Robot - A belváros rock klubjában a 2024/2025 évadban 
  - a Dunaharasztin 11. alkalommal megrendezésre kerülő Vagabond Korzón és a szigethalmi Placcon 2025 nyarán, illetve a ráckevei Duna-part Feszt-en 2025-ben 
Egyéni különdíjak:
 • Audio-Technika mikrofon a legjobb énekesnek, és Audio-Technika fülhallgató a legjobb hangszeresnek.
 • A Pálmai és Pálmai Dobakadémia 5 órás dobkurzus lehetőségét ajánlja fel egy arra érdemes dobosnak.
A győztes zenekar indulási jogot szerez az Öröm a zene tehetségkutató sorozat 2024 évi októberi döntőjébe, ahol a fődíj egy 1 millió forintos HANOSZ vásárlási utalvány.
A "Öröm a zene" országos döntőből 10 produkció jut tovább a Hangfoglaló Program induló zenekari programjának élő meghallgatására. (Ennek alapfeltétele, hogy érvényes pályázatot adjon be az NKA Hangfoglaló Program induló előadókat támogató pályázati kiírására.) az ott kiválasztott zenekarok elnyerheik az NKA Hangfoglaló Program induló előadókat támogató pályázati támogatását, amely 4.000.000Ft is lehet.

Jelentkezési feltételek: 
 • kitöltött jelentkezési lapot és - amatőr demo felvétel audio vagy mp3 formátumban – mely minimum három saját szerzeményű számot (egy legalább magyar nyelvű) tartalmaz aminek még nincs kiadói változata) a jelentkezes@roxiget.hu e-mail címre elküldeni a nevezési határidőig vagy a www.roxiget.hu oldalra feltölteni!
 • A nevezés az első körben díjtalan, a döntőbe jutó zenekaroknak viszont már van nevezési díj 12.000 Ft, melyet a szervező által megadott bankszámlára kell az értesítés után átutalni.
  A beérkező demok meghallgatása során a szakmai zsúri 10 legjobbnak ítélt zenekart hívja az élő döntőbe.
 • Nem fogadhatjuk el olyan zenekarok jelentkezését, akik az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak.
Nevezési határidő: 2024. július 31.

A zsűriről:
Hrutka Róbert (zeneszerző, gitáros); Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag); Ábrahám Zsolt (HS7); majd az évek során csatlakoztak még Pálmai Zoltán (ex P.Mobil,Ex Beatrice); Kiss Sándor (MotoMagamura); és Pásztor Sámuel (Anna and the Barbies); Nagy Ádám (Roy & Ádám Trió) valamint az „Öröm a zene” sorozat és az NKA Hangfoglaló Program közös képviseletében Andrásik Remo, aki a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, valamint a Hangfoglaló Program delegáltjaiként Nagy Szabolcs (Fülesbagoly Tehetségkutató versenysorozat főszervezője) és Warnusz Zsuzsa (Artisjus díjas zenepedagógus, zenész)

Szervező:
Városi Könyvtár és Közösségi Ház-Szigetszentmiklós
Szegedi Zsuzsa főszervező
T: +36 20 511 0982
jelentkezes@roxiget.hu

 

Keresés