A Roxigeten 12 órában változatos felhozatalt hallhattunk a rock műfajból Kiemelt

Idén nagykorúvá cseperedett a Roxiget rockzenei tehetségkutató verseny és fesztivál. A Szigetszentmiklóson közel két évtizedes rockzenei esemény 2019 óta a kezdetekre emlékeztető összefogással, Szegedi Zsuzsa főszervező, a Városbarát 2310 Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház által, társult szervezői és lebonyolítói háttérrel valósult meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház parkolójában. A nyár utolsó szombatján a tehetségkutató verseny valamivel dél előtt kezdődött a forró nyári melegben. Az „Öröm a Zene” néven már közismert könnyűzenei tehetségkutató-sorozat pest megyei versenyeként rendezett Roxiget tehetségkutatóra idén újra jelentősebb számban, konkrétan 37 zenekar nevezett. Az előzsűrizés részeként a demók meghallgatása után, a zsűri tagjai 10 zenekart juttattak az élő döntőbe, ahol a helyszínen sorsolt sorrendben versengtek a meghirdetett díjakért és az országos döntőbe jutás lehetőségéért a 7 fős szakmai zsűri előtt.

A zsűri tagjai: Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára), Ábrahám Zsolt (HS7, Sexepil egykori tagja) Pálmai Zoltán (P.Mobil, ex P.Box, Beatrice) Hrutka Róbert, (Artisjus-díjas zenész, zeneszerző), Kiss Sándor (Intim Torna Illegál alapítótag, MotoMagaura basszusgitárosa), Pásztor Sámuel (Anna and the Barbies gitárosa), az NKA Hangfoglaló Program képviseletében Pócsi István (Barba Negra Music Klub programigazgatója).

A díjazott zenekarok sorrendje:

1. helyezett: GÖRBE BÖGRE

2. helyezett: BELVILÁG

3. helyezett: BÁRHOL BÁRMIKOR

4. helyezett: NO ONE INSIDE

5. helyezett: ULLIE

további döntős helyezettek: AURALEAK, BREAKPOINT, FOXRIVER, NEVERREST, REFRACTION

Az Audmax Kft által felajánlott fődíjat, mely 2 db VOX gitár effect pedál - 100.000 Ft értékben, valamint a Városi Könyvtár és Közösségi Ház díját - image videoklip készítését a Rózsa Produktum stábjával (nettó) 200.000 Ft értékben a verseny győztese GÖRBE BÖGRE zenekar nyerte, akik az október közepén megrendezésre kerülő országos döntőbe is bejutottak – ahol 24 másik zenekar társaságában indulhatnak az 1 + 2,5 millió forintos fődíjért, melyek a HANOSZ és az NKA Hangfoglaló Program felajánlásai.

A díjátadás során Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára) átadta az „Öröm a zene” versenysorozat szervezők által alapított Újfalusi Gábor-díjat a Breakpoint szólógitárosa Czeglédi Gergő részére. Ez a díj a 2016-ban elhunyt, a tehetségkutató sorozat elindítójának és koordinátorának emlékét őrző díj, a legkiemelkedőbb zenész-előadónak adományozzák minden megyei versenyen.

Az eredményhirdetést Bella Levente vezényelte le, aki a rendezvény műsorvezetőjeként már évek óta arca a Roxigetnek.

Egyéni különdíjak is átadásra kerültek:

  • Legjobb előadónak Ulyanna Donetskaya-t, az Ullie énekesnőjét hozta ki a zsűri, akinek az Audio-Technica Central Europe felajánlásában egy professzionális Audio-Technica AE6100 Artist Elite színpadi énekmikrofon lett a díjjal járó jutalma.
  • Legjobb hangszeres a Görbe Bögre dobosa Kaminszki Szergej lett, aki szintén az Audio-Technica Central Europe felajánlásában egy Audio Technica M50xBT limited edition Pb fejhallgatót nyert.

A legösztönzőbb különdíjak is gazdára leltek:

  • A Blahalousiana zenekar díját a BELVILÁG zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
  • A The Grenma zenekar díját a FOXRIVER zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
  • A Tankcsapda zenekar díjaként  a december 29-i szigetszentmiklósi koncertjükön a miskolci NO ONE INSIDE zenekar játszhat majd előzenekarként.
  • A Robot - A belváros rock klubjának felajánllásában a 2022/2023 évadban fellépési lehetőséget a BÁRHOL BÁRMIKOR zenekar nyerte.
  • Dunaharaszti város közkedvelt rendezvényén a Vagabond Korzón 2023 júniusában a GÖRBE BÖGRE léphet színpadra.
  • A Szigethalmi Placc üzemeltetője a Városi Szabadidőközpont felajánlásában fellépési lehetőséget a Ullie zenekar nyert a 2023 évi eseménysorozatban.

A díjak mellett minden zenekar átvehette a helyezését igazoló Kerekes István grafikus által tervezett oklevelét is Nagy János polgármestertől, aki a rendezvényt polgármesteri keretáből támogatta.

A tehetségkutató verseny eredményhirdetése után az irgalmatlan tempót diktáló PMA- Positive Mental Attitude formáció következett. A folytatásban az Csepelről érkező Ingajárat klasszkus magyar rock dalokkal rukkolt elő, majd a muzsikájukban amerikai stílusjegyeket hordozó, frissen berobbant  blues–rock banda a  The Pontiac lépett színpadra, zárásként pedig a 12 év után visszítérő TAKÁTS TAMÁS BLUES BAND a háromévtizednyi rock and roll életérzést közvetítve a legjobb dalaikkal varázsolta el a tűzijátéktól befolyásolhatatlan közönséget.

Köszönet a benevezett zenekaroknak, a zsűrinek, a fesztivál fellépőinek, önkéntes segítőinknek és nem utolsó sorban a támogatóknak. Reméljük jól éreztétek magatokat és bizakodunk, hogy jövőre is találkozhatunk!

Szigetszentmiklós, 2022. augusztus 28.

Szegedi Zsuzsa
főszervező

Keresés