Majdnem 40 fokban 10+3 zenekar és a 40 éves Pál Utcai Fiúk egy színpadon Kiemelt

A hőségriadóban is páratlanul jól sikerült a  XIX. Roxiget rockzenei tehetségkutató verseny és fesztivál. A Szigetszentmiklóson közel két évtizedes rockzenei esemény 2019 óta a kezdetekre emlékeztető összefogással, Szegedi Zsuzsa főszervező, a Városbarát 2310 Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház által, társult szervezői és lebonyolítói háttérrel valósult meg a  Szent Erzsébet téri nagy parkolóban A nyár utolsó szombatján a tehetségkutató verseny fél 12-kor vette kezdetét a forró nyári melegben. Az „Öröm a Zene” néven már közismert könnyűzenei tehetségkutató-sorozat pest megyei versenyeként rendezett Roxiget tehetségkutatóra Idén újra  jelentősebb számban, konkrétan 30 zenekar nevezett. Az előzsűrizés részeként a demók meghallgatása után, a zsűri tagjai 10 zenekart juttattak az élő döntőbe, ahol a helyszínen sorsolt sorrendben versengtek a meghirdetett díjakért és az országos döntőbe jutás lehetőségéért a 10 fős szakmai zsűri előtt.

A zsűri tagjai voltak: Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára), Ábrahám Zsolt (HS7, Sexepil egykori tagja), Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag), Nagy Ádám (Roy & Ádám Trió), Pálmai Zoltán (P.Mobil, ex P.Box, Beatrice), Hrutka Róbert (Artisjus-díjas zenész, zeneszerző), Kiss Sándor (Intim Torna Illegál alapítótag, MotoMagaura basszusgitárosa), Pásztor Sámuel (Anna and the Barbies gitárosa), az NKA Hangfoglaló Program képviseletében Kirschner Péter (Müller Péter Sziámi AndFriends) és Warnusz Zsuzsa (Artisjus- díjas zenepedagógus, előadó).

A díjazott zenekarok sorrendje:

1. helyezett: VISIONLESS HUMANITY

2. helyezett:  THE MICROWAWES

3. helyezett: ESZKIMÓ (és holtversenyben)  RETTENETES MÜMŐK

5. helyezett: NATOUR GROUPPEN

további döntős helyezettek: ZEBRA EATS LION, FLOUT, FLOWWOLF, PRÉDA ZENEKAR, RANDOM PLEASURE

Az Audmax Kft által felajánlott fődíjat, mely  2 db VOX gitár effect pedál- 100.000 Ft értékben  valamint a Városi Könyvtár és Közösségi Ház díját, image videoklip készítését a Rózsa Produktum stábjával (nettó) 320.000 Ft értékben a verseny győztese VISIONLESS HUMANITY zenekar nyerte, akik már a zalaegerszegi megyei döntőt is megnyerve biztosan ott lesznek az októberben megrendezésre kerülő országos döntőn –  így a 2. helyezett The Microwwes jut be a Roxigetről az országos döntőbe, ahol 24 másik zenekar társaságában indulhatnak a 4 millió forintos fődíjért, mely az NKA Hangfoglaló Program felajánlása.

A díjátadás során Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára) átadta az „Öröm a zene” versenysorozat szervezők által alapított Újfalusi Gábor-díjat Zsiborás Marcinak a FlowwolF basszusgitárosának. Ez a díj a 2016-ban elhunyt, a tehetségkutató sorozat elindítójának és koordinátorának emlékét őrző díj, a legkiemelkedőbb zenész-előadónak adományozzák minden megyei versenyen..

Az eredményhirdetést Bella Levente vezényelte le, aki a rendezvény műsorvezetőjeként már évek óta arca a Roxigetnek.

Egyéni különdíjak is átadásra kerültek:

  • Legjobb előadónak Baker Dániel-t, a The Microwawes  énekesét hozta ki a zsűri, akinek az Audio-Technica Central Europe felajánlásában egy professzionális Audio-Technica AE6100 Artist Elite színpadi énekmikrofon lett a díjjal járó jutalma.
  • Legjobb hangszeres az Eszkimó dobosa Koczor Dávid lett, aki szintén az Audio-Technica Central Europe felajánlásában egy Audio Technica M50xBT limited edition Pb fejhallgatót nyert.

A legösztönzőbb különdíjak is gazdára leltek:

  • Az Elefánt zenekar díját az ESZKIMÓ zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
  • A  PUF zenekar díját a RETTENETES MÜMŐK zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
  • Robot - A belváros rock klubjának felajánllásában a 2023/2024 évadban fellépési lehetőséget a VISIONLESS HUMANITY zenekar nyerte.
  • Dunaharaszti város közkedvelt rendezvényén a Vagabond Korzón 2024 júniusában a ESZKIMÓ  léphet színpadra.
  • A RÁCKEVEI DUNA-PART FESZTEN Spaics Igor tulajdonos-szervező felajánlásában fellépési lehetőséget a The Microwawes zenekar nyerte a 2024 július eleji rendezvényen.

TOVÁBBI DÍJAK NYERTESEI:

  • A Csend Stúdió 50 % -os kedvezményt jelentő egész napos stúdiófelvételi lehetőség felajánlása 3 döntős zenekarnak: Natour Grouppen, Rettenetes Mümők, Zebra Eats Lion
  • Kirschner Péter zsűritag saját stúdiójában ajánlott fel stúdifelvétel lehetőséget  a The Microwawes zenekarnak

A díjak mellett minden zenekar átvehette a helyezését igazoló Kerekes István grafikus által tervezett oklevelét is Nagy János polgármestertől, aki a rendezvényt polgármesteri keretáből támogatta.

A tehetségkutató verseny eredményhirdetése után a tavalyi győztes Görbe Bögre  formáció következett. A folytatásban a helyi mezőnyból, a pár év szünet ütán visszatérő Kisfüzet zenélt sokak örömére, majd a 4 lány + 2 fiú felállásban ír punk rockot lehengerlően játszó  Jolly Jackers lépett színpadra, zárásként pedig az idén 40 éves PÁL UTCAI FIÚK koncertjére megtelt a  templom melletti nagy parkoló.

Köszönet a támogatóknak, az önkénteseknek, a technikai stábnak, a VKKH igazgatójának, hogy hozzájárultak a sikerhez!

Szigetszentmiklós, 2023. augusztus 28.

Szegedi Zsuzsa
főszervező

Keresés